A- A A+

Doe ook mee aan Energiek Breda! Steeds meer bewoners, bedrijven en instellingen hebben stappen gezet die een CO2-neutraal en klimaatbestendig Breda dichterbij brengen.

Misschien hebben uw buren of uzelf al zonnepanelen gelegd, een auto ingeruild voor een (elektrische) fiets of samen een moestuin aangelegd.

Een extra slag kunnen we samen maken als we die mensen en hun initiatieven, projecten en middelen met elkaar in verbinding brengen. De één heeft bijvoorbeeld wat buren opgetrommeld, een ander heeft twee rechterhanden en een derde heeft verstand van leaseconstructies. Samen kunnen we dan mooie dingen doen die een duurzaam Breda dichterbij brengen.

Op Facebook hebben Energieke Bredanaars een groep ‘Energiek Breda’ aangemaakt. Daarop delen zij nieuwtjes, tips en ideeën met elkaar. Zet ook uw vraag, idee of aanbod op Facebook.

Ook kunt u een bericht sturen aan de Gemeente Breda via de knop ‘Contact’ rechtsboven op deze website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zet in uw bericht wat u in Breda wilt doen, wat u kunt bieden en wat u nodig heeft.

Projecten voor het Uitvoeringsprogramma 2017-2020

Hieronder vindt u de informatie over de doelen die Breda wil bereiken, het Klimaatfonds Breda en het kernteam Energiek Breda. Via het aanvraag-formulier geeft u aan wat u biedt en wat u nodig heeft. Naast de ondersteuning van het kernteam ‘Energiek Breda’ in de vorm van expertise, ervaringen en contacten, kunnen we gebruikmaken van twee vormen van financiële ondersteuning:

  • Budget voor kennis-, communicatie- en pilotprojecten, opstellen businessplan, energiestudie: co-financiering
  • Budget voor grootschalige implementatie-projecten (bijvoorbeeld energieneutraal maken van 50 woningen): lening tegen 2% rente

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.