A- A A+

Gemeente Breda wil klimaatneutraal worden en hoopt dat zo veel mogelijk bedrijven zelf hun energie duurzaam gaan opwekken. Daarom doet gemeente Breda u een aanbod om u te helpen bij het aanvragen van subsidie voor zonnepanelen.

Stimuleringsregeling duurzame energie opwekking.

De landelijke overheid heeft ambitieuze doelstellingen om de Nederlandse energieproductie te verduurzamen. Eén van de instrumenten die zij daar voor gebruikt is de SDE+ regeling. Deze regeling maakt het mogelijk om duurzame productiecapaciteit nog rendabeler te realiseren. Basis van de regeling is dat gedurende een langere periode een subsidie verstrekt wordt op de geproduceerde duurzame energie. Voor zon-PV is deze periode gegarandeerd 15 jaar.

Informatie over de SDE+ 2016.

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw dak? vul uw postcode en huisnummer in. U krijgt een indicatie of uw dak geschikt is voor de opwekking van zonne-energie.

Resultaten SDE-aanvragen maart 2016

In maart 2016 heeft u ook gebruik kunnen maken van dit aanbod. Dit is een mooi succes geworden.

Voor 35 bedrijfspanden en 19 panden van de gemeente Breda is subsidie verleend. In totaal is subsidie toegezegd voor de opwek van 7604 KWp aan zonne-energie. Dit komt overeen met 27.445 panelen, 65.690 m2 dakoppervlak en een bedrag van € 10.968.453

Aanvragen september 2016

Om op tijd (voor 27 september) een aanvraag voor deze subsidie te kunnen indienen, is het van belang nu de voorbereidingen te treffen voor het indienen van een subsidieaanvraag.

In onderstaande bijlage: "vragen en antwoorden"  vindt u verdere informatie rond dit traject.

Indien u belangstelling heeft om de subsidie aan te vragen dan kunt u dit kenbaar maken door onderstaande bijlage: "aanmeldingsformulier" zo spoedig mogelijk in te vullen en deze terug te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na uw aanmelding ontvangt u via de mail van Sweco een tweetal formulieren:

  1. Een machtingsformulier. U machtigt  Sweco om de SDE-aanvraag voor u in te dienen.
  2. Een invulformulier. Sweco heeft gegevens van u nodig om uw aanvraag in orde te maken. 

Deze twee formulieren dient u terug te zenden voor 9 september 2016.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben of  wenst u meer informatie over de subsidieregeling, uw business case of vragen over de gegevens die nodig zijn, dan kunt u die stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt een antwoord via de mail of u wordt teruggebeld door een medewerker van Sweco.

Financieringsmogelijkheden

Het plaatsen van zonnepanelen vergt een investering. Er zijn ook mogelijkheden dat u derden laat investeren in de zonnepanelen op uw dak of dat u uw dak verhuurt. Indien u hier over meer wilt weten dan kunt u dat laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.