A- A A+

Lancering digitaal energieloket voor inwoners regio West-Brabant

Op maandag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, is het Regionale Energieloket voor West-Brabant gelanceerd. Via dit energieloket, www.regionaalenergieloket.nl/west-brabant, kunnen woningeigenaren eenvoudig aan de slag met energiebesparing en energieopwekking in huis.

Snel inzicht in besparingskansen met online HuisScan

Bij het energieloket kunnen inwoners informatie halen over energiebesparende maatregelen zoals isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Ook kunnen woningeigenaren een online HuisScan doen om te bepalen wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor hun specifieke woning. Inwoners zien direct wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn van maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie, inclusief mogelijkheden voor subsidies.                


Reinier Schneider van het Regionaal Energieloket: Veel mensen hebben geen idee dat het isoleren van je spouwmuur 12% rendement op je investering oplevert, terwijl je geld op de bank tegenwoordig nog geen 1% rente oplevert”. Met de online HuisScan kunnen woningeigenaren nu binnen 10 minuten snel een indruk te krijgen van de mogelijkheden voor hun specifieke woning.

Op het energieloket kunnen inwoners vervolgens ook eenvoudig offertes opvragen bij (lokale) vak bedrijven. Hier is direct te zien hoe andere woningeigenaren de vakbedrijven hebben beoordeeld.   
Geen gedoe en uitzoekwerk meer       


Ron Dujardin, regionaal bestuurlijk ambassadeur en wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu in Etten-Leur: “Veel woningeigenaren willen best energiebesparende maatregelen nemen maar weten vaak niet waar te beginnen. Het energieloket biedt een ontzorgende oplossing.” Het energieloket is een publiek private samenwerking, en uitgevoerd door jonge ondernemers met een missie om woningeigenaren te helpen hun woning energieneutraal te maken. Reinier Schneider: “Sommige mensen willen stap voor stap richting een energieneutraal huis, anderen doen dat via één grote verbouwing. Wij helpen iedereen in het vinden van de beste oplossingen.”       

Over het Regionaal Energieloket           
Het regionaal energieloket is ontwikkeld door Bleeve in samenwerking met de gemeenten in West-Brabant (Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem, Zundert). In de komende maanden worden de mogelijkheden verder uitgebreid.